Blue Flower

U cilju umrežavanja privrednika i preduzetnika, razmene iskustava i sklapanja novih poslovnih angažmana, radi pospešivanja lokalno-ekonomskog razvoja, u zrenjaninskoj Hali „Medison“ održana druga po redu Međunarodna privredna manifestacija ZRBIZNET .

Na ovogodišnjem trodnevnom sajmu učestvalo je više od stotinu domaćih i inostranih izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Mađarske, a organizovano je niz korisnih i stručnih predavanja i prezentacija, i zanimljivih  propratnih sadržaja za sugrađane svih uzrasta.

 

Drugu po redu Međunarodnu privrednu manifestacijau ZRBIZNET  zvanično je otvorila pomoćnica ministra privrede Vlade Republike Srbije, Katarina Jovanović Obradović. Ona je izrazila svoje zadovoljstvo što na ovogodišnjem sajmu vlada veće interesovanje, a novi sadržaji pokazuju koliko su uspešan posao uradili organizatori ove manifestacije.

Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić u svom obraćanju je istakao da je lokalna samouprava i ove godine prepoznala značaj ove manifestacije za rad zrenjaninskih privrednika, preduzetnika, malih privrednika i zanatlija, koji iz dana u dan razvijaju svoju proizvodnju i koji zajedno sa stranim investitorima učestvuju u kupovini zemljišta u našim industrijskim zonama.

Nermina Ljubović ukazala je na značaj vesti koje su proteklih dana stizale iz Kine, a ticale su se upravo Zrenjanina. Zrenjanin je pravi primer kako lokalno može da postane privlačno i koliko se isplati unapređenje poslovnog ambijenta na lokalu”, kazala je ona.

Govoreći o sajmu  ZRBIZNET, Predrag Stankov direktor Regionalne privredne komore Zrenjanin je   rekao da je ideja Grada Zrenjanina i organizatora bila da se napravi moderniji sajam, na tradicijama nekadašnjeg INOKOP-a, u renoviranom sportsko-sajamskom prostoru hale “Medison”, te da sve to ide u dobrom pravcu, da se već primećuju pozitivne razlike u odnosu na prvo izdanje sajma  jer privreda doživljava ekspanziju. Istakao je da postoji potreba za edukacijom privrednika i njihovim  spajanjem. Ovde su bukvalno sve državne institucije koje pružaju podršku privredi. 

Očekuje se da ovaj sajam, nakon dve uspešne godine postojanja, nastavi da funkcioniše i postane tradicionalan, a da zadrži veoma visok nivo predstavljanja subjekata, kao i sadržajan program pratećih manifestacija.

fotografija sa otvaranja je  ovde