Blue Flower

 

Za članice Regionalne privredne komore Zrenjanin (preduzeća koja izmiruju komorski doprinos prema PKS/RPK Zrenjanin) omogućeno je posredovanje pri izradi kvalifikovanog elektronskog sertifikata Privredne komore Srbije.

Prijava se vrši elektronski na web portalu Komore Srbije gde imate i sve podatke šta vam je potrebno od dokumentacije. Izrađene formulare i dokumentaciju šaljete preporučeno na naznačenu adresu (Privredna komora Srbije, Sertifikaciono telo, Resavska 13-15, 11000 Beograd).

- Prijava za izradu serifikata: http://www.pks.rs/SertifikatPKS

Nakon što je cela procedura izrade sertifikata završena korisnik će primiti email obaveštenje (od sertifikacionog tela u Beogradu). Od tog dana, u narednih nekoliko dana će kartica fizički biti dostavljena u Komoru Zrenjanin pa se može preuzeti u vremenu od 7.30 do 14.30, isključivo lično sa važećom ličnom kartom.

Ako korisniku ističe sertifikat Zakonom nije predviđeno obnavljanje sertifikata, već se po isteku podnosi zahtev za generisanje novog.

Detaljnije informacije (instalacije kartice, sertifikata, upustva, drajveri, podrška) možete dobiti na stranici http://www.pks.rs/ca , E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .  


Tehničku podršku možete dobiti isključivo putem TICKET sistema na adresi
 http://helpdesk.pksca.rs/

Korisničko uputstvo za upotrebu TICKET sistema možete videti OVDE. 

Telefonskim pozivom NEĆE BITI MOGUĆE dobiti tehničku podršku, već samo info centar koji  daje informacije opšteg tipa. SVE OSTALO preusmerava se na tikete.


NAJČEŠĆA PITANJA-SABRANA ISKUSTVA:

 

Uputstvo za podešavanje računara, instalaciju - po potrebi, tj. ukoliko vaša nova kartica ne radi na ranije podešenom sistemu.

Nije loše proveriti da nema više personalnih sertifikata (sa kartica) instaliranih u sistemu, pošto se javlja poruka “insert smart card” onoliko puta koliko imate instaliranih potpisa. Brisanje viška potpisa imate u uputstvu ovde.

Za rad sa poreskom upravom novina je upotreba aplikacije koja prevazilazi probleme logovanja na portal. Aplikaciju i obaveštenje možete preuzeti ovde.

Za CROSO portal pogledajte njihovu stranicu e-uputstva i uputstva za rešavanje problema.

Uputstvo za rad sa APR portalom - formiranje završnog računa se nalazi ovde.

Poznat je problem sa potpisivanjem pri predaji završnog računa na portalu APR-a kada se javlja dva ili više istih imena ponuđenih za potpis. Rešenje pogledajte OVDE. Za podešavanje browsera i isključivanje pop-up blocker-a pogledajte uputstvo ovde.

Za potpisivanje PDF dokumenta treba izvršiti jednokratno podešavanje Adobe Readera i potom potpisati dokument prema uputstvu.